Buurmalsen

logo
Schietsportvereniging Trefpunt 71

Luchtgeweren

foto kogels

Er zijn nogal wat verschillende kogels voor luchtgeweren maar kogels voor de wedstrijden zijn .17 (4.5mm in doorsnede) met een diabolo vorm en zijn volledig glad en zonder punt.

foto 4.5mm

Voor de topschutters zijn deze kogels per stuk verpakt zodat het risico van beschadiging wordt verminderd. Iedere beschadiging geeft weliswaar een zeer kleine afwijking van de nauwkeurigheid maar voor mensen die 60 van de 60 kogels in de roos schieten is dat nog te veel.

De meest gebruikte geweren zijn die van Feinwerkbau deze wapens zijn qua nauwkeurigheid niet vergelijkbaar met de normale luchtgeweren die via de ijzerhandel en dumpzaken worden verkocht. Met deze Feinwerkbau geweren kunnen op de baan groepen worden geschoten zo groot als een dubbeltje. Op afstanden van 50 meter kunnen nog groepen worden geschoten met de maat van een kwartje. Deze Feinwerkbau geweren liggen goed in evenwicht en hebben zo goed als geen terugslag. De uittreedsnelheid ligt op ongeveer 180 meter/seconde (ca 650 Km/uur) en is zeer constant, ook na vele malen achter elkaar te hebben geschoten. Deze eigenschappen van het Feinwerkbau geweer zorgen voor de hoge resultaten die er mee gehaald kunnen worden.

foto geweer
Het bijzondere wapen van een onzer leden een Feinwerkbau CO2 geweer met een eigengemaakte notenhouten kolf.

Onze leden kunnen, voor zover ze niet in het bezit zijn van een eigen wapen, gebruikmaken van een topklasse Feinwerkbau wapen van de vereniging. Gezien de prijs van dit topklasse sportwapen maakt dit het mogelijk om deze sport op hoog niveau te beoefenen zonder hoge investering.

Kogels en kaarten zijn voor leden op de vereniging tegen kostprijs verkrijgbaar. Als lid kunt u de schietsport beoefenen op onze trainingsavonden en meedoen in de regionale wedstrijden zonder de duizenden Euro,s investering en de hoge kosten die anders benodigd zouden zijn voor deze sport. Aangezien de schietsport geen extreme fysieke eisen stelt kan eenieder de sport beoefenen van jong tot oud, zelfs voor mensen met een handicap zoals b.v. maar een hand behoort deze sport tot de mogelijkheden.

.22 geweren

foto .22

Een ander wapen waarmee op de verenigingavonden kan worden geschoten is met .22 geweren. Bij onze vereniging wordt alleen liggend geschoten op 4 binnenbanen. Leden kunnen gebruik maken van de Feinwerkbau geweren van de vereniging.

foto .22

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.