Buurmalsen

logo
Schietsportvereniging Trefpunt 71


De schietsportvereniging TREFPUNT 71 is een vereniging die in 1948 is opgericht, onder de naam van Schietvereniging van Politie- en Gemeenteamtenaren. De wekelijkse oefenavonden werden toen gehouden in de Harmonie te Tricht, tot medio half de jaren 1960 de overstap is gemaakt naar ONS EIGEN GEBOUW te Buurmalsen. historie

Maar de accommodatie daar liet te wensen over, en een renovatie van het verenigingsgebouw in 1971 bracht de oplossing om de naam van de Schietvereniging in een moderner jasje te zetten, in Schietsportvereniging Trefpunt 71.

Met deze renovatie is rekening gehouden met de klein kaliber .22 banen [4x] en de luchtbanen van 9 meter [7x]. In 1969 is de Schietvereniging Trefpunt 71 aangesloten bij de Betuwse schietfederatie, waar de competitie en de cupwedstrijden worden geschoten door acht aangesloten verenigingen uit de regio, met als afsluiting een feestavond en uitreiking van de prijzen. In deze Schietfederatie is TREFPUNT 71 gezien de prijzenkast een sterke tegenstander.

foto 4.5mm foto .22

Bij onze vereniging wordt geschoten met luchtdrukgeweren (in de volksmond luchtbuksen) en .22 geweren (vuurbuksen). Luchtdrukgeweren hebben bij de meeste leden echter de voorkeur omdat hiermee nauwkeuriger kan worden geschoten en bovendien maken ze niet zo veel herrie.
Onze leden kunnen, voorzover ze niet in het bezit zijn van een eigen wapen, gebruikmaken van een topklasse wapen van de vereniging. Gezien de prijs van een topklasse sportwapen maakt dit het mogelijk om deze sport op hoog niveau te beoefenen zonder hoge investering.

foto geweer
Het bijzondere wapen van een onzer leden een Feinwerkbau CO2 geweer met een eigengemaakte notenhouten kolf.
meer info over wapens en munitie

lid worden ?

De kosten van een lidmaatschap / jaar zijn Eur 50,- voor volwassenen, en Eur 25,- voor jeugdleden vanaf 15 jaar. De Schietvereniging Trefpunt 71 heeft een 40- tal leden, en dit ledenaantal willen zij graag wat uitbreiden, vooral de jeugdleden zijn van harte welkom op de oefenavond wekelijks op maandagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur, in ONS EIGEN GEBOUW te Buurmalsen. Kom eens een kijkje nemen, of maak een afspraak met een van de onderstaande bestuursleden.

Het bestuur.
Voorzitter Joh. van Dalen 0345-571308
Secretaris A. de Jongh 0345-574432
Penningmeester D. Verbeek 0418-651729

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.