Buurmalsen

logo

Schietsportvereniging Trefpunt 71

Luchtgeweerbanen

Er zijn 7 wedstijdbanen van negen meter lang voor voor knielend schieten met luchtgeweer. Er wordt geschoten op vierkanten kartonnen kaarten van 14 cm, met 5 visuele, ook wel rozen genaamd. Al deze banen zijn voorzien een wagentje waarmee de kaart naar de kogelvanger kan worden getransporteerd. Boven de kogelvanger is speciale verlichting aangebracht zodat ondanks de grote afstand de roos goed zichtbaar is.

De roos

roos
Het zwarte gedeelte van de roos is ongeveer zo groot als een rijksdaalder en moet op 9 meter afstand in het midden worden getroffen. Indien het middenpuntje is geraakt levert dit 10 punten op en met 12 kogels kunnen dus maximaal 120 punten worden gehaald. De Koningsschutter van de Betuwse schietfederatie schiet gemiddeld boven de 117 punten met 12 kogels. Een hoofdklasse schutter schiet gemiddeld boven de 108 punten (alle kogels in een cirkel van ca 1,5 cm zo groot als een dubbeltje). Een goede schutter schiet op 9 meter al zijn kogels al in een cirkel kleiner dan een kwartje. De echte topschutters schieten soms wel 600 punten, 60 kogels achter elkaar in de roos.

Schieten met .22 geweren

De binnenbanen bij de schietvereniging Trefpunt '71 voor de .22 geweren zijn 12 meter lang, er wordt liggend geschoten op een kaart met 5 visuele ook wel rozen genoemd. De kaart wordt in een wagentje gezet en naar de kogelvanger gedraaid waar de kaart wordt verlicht voor een goed zicht. Het geweer wordt geladen en men richt, waarbij men moet letten op een goede houding en ademhalingstechiek, waarna men het wapen afdrukt. Er worden 2 kaarten geschoten daarmee kunnen maximaal 100 punten behaald worden. Deze resultaten tellen mee voor de onderlinge competitie. En aan het einde van het seizoen worden de prijzen uitgereikt aan de beste schutter(s) in de verschillende klassen. De kosten van een serie kaarten en 10 patronen vallen mee 80 Eurocent en als lid mag u de geweren van de schietvereniging gebruiken.

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.