Buurmalsen

Ravenstein

Aan de huidige Lingedijk te Buurmalsen wordt het historische pand Ravenstein weer in zijn oude vorm hersteld. De serre waar voorheen de tafels van het restaurant De Batouwe stonden is gesloopt waardoor de gevel van het pand weer lijkt op een traditioneel herenhuis.

Ravenstein is in 1850 gebouwd in opdracht van de Heer Bennewitz en werd De Spijk genoemd naar het gebied waar in het ligt. De naam Spijk wordt door de plaatselijke bevolking nog steeds gebruikt en is het gebied vanaf de Lingedijk naar het noorden tot voorbij de Groeneweg. Burgemeester van Buurmalsen en Tricht, Willem van Dam van Isselt herdoopte het pand tot Klein Ravenstein. In WoII is het pand tijdelijk gebruikt als gemeentesecretarie en na vertrek van de laatste burgemeester Baron F. W. van der Borch tot Verwolde is het pand gebruikt als bejaardenhuis.

Het laatste gedeelte van de vorige eeuw is het pand gebruikt als Restaurant de Batouwe. Het restaurant de Batouwe was daarvoor gehuisvest in Tricht maar de ruimte was daar te beperkt voor uitbreiding zodat het restaurant is verplaatst naar het pand Ravenstein.

de Batouwe
Click op foto
voor vergroting

Na de nu lopende verbouwing wordt het pand weer als woning gebruikt en wij wensen namens Buurmalsen veel woongenot in ons dorp.


Deze pagina is mogelijk gemaakt door de inbreng van:
Gemeente archief Geldermalsen
Mevr van Versendaal (foto archief van alle panden in Buurmalsen)
F. D. van der Weide

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.