Mitchell en Dylan de Weerd

2 broers - beoefenen alle twee een vechtsport: karate bij Bushido

tekst
Mitchell
Dylan
NK 23 febr. 2003
WK 23-26 oktober 2003 Marseille
Kampioenschappen in jan., febr.2004

Mitchell

Mitchell de Weerd
Click op foto voor vergroting

Vanaf 6e jaar op karate. Ging al vrij snel 2 x in de week trainen. Deed toen hij 7 jaar was aan zijn eerste wedstrijd mee, werd toen 4e. Is altijd met karate bezig, vanaf de eerste dag dat hij met deze sport begon.

Toen hij 12 jaar was, uitgenodigd voor 3 proeftrainingen voor de Nederlandse jeugdselectie. Hij is na deze 3 trainingen officieël selectie-lid geworden. Dit houdt in dat er dan een mogelijkheid bestaat voor uitzending voor Nederland naar een buitenlandtoernooi.
Zijn 1e toernooi voor de jeugdselectie was naar de Open Engelse in Londen.
Mitchell behaalde daar de 1e plaats. Afgelopen februari is Mitchell voor de 2e maal naar Engeland geweest. Nu behaalde hij in zijn categorie - 15 jaar, +65 kg - de 2e plaats.
Hij gaat niet alleen met de jeugdselectie naar het buitenland. Ook met de sportschool Bushido wordt regelmatig aan toernooien deelgenomen in o.a. Nederland, België en Duitsland. Mitchell heeft tot nu toe ongeveer 45 prijzen behaald, variërend van een 3e tot de 1e prijs.

  • Enkele belangrijke:
  • 2e Open Nederlands Jeugdkampioen
  • 2e Open Engelse
  • 3 keer 2e Nederlandse Kampioenschappen Lunetten
  • 2 keer Nederlands Kampioen

Traint nu sinds zomer 2002 (nieuwe seizoen) al met de cadetten-selectie mee. Dit omdat hij in april 2003 16 jaar wordt, dan val je niet meer onder de jeugd maar onder de cadetten. Maar omdat de W.K. waarschijnlijk in het najaar 2003 gehouden gaan worden, mochten de toekomstige cadetten, waaronder ook Mitchell, al eerder in de ploeg meetrainen.

Binnenkort zijn er de NK teams, wat inhoudt dat 4 karateka's 1 team vormen. Ook Mitchell doet hieraan mee. De uitslag? Wordt nog bekend gemaakt.
 

Dylan

Wilde met zijn 4e al op karate, net zoals zijn grote broer. Helaas met 6 jaar mocht hij pas van Sensei Ries van Toorn van Bushido.

Dylan de Weerd
Click op foto voor vergroting

Was al vrij snel net zo fanatiek als zijn broer. Kon dus niet wachten tot hij ook 2 x per week mocht trainen. Zijn 1e wedstrijd waren de Bushido-clubkampioenschappen, werd daar 2e.

Had toen gelijk de smaak van het wedstrijd-karate te pakken. Staat ook regelmatig op het erepodium voor een 1e, 2e of 3e plaats. Dylan behaalde in totaal al ongeveer 30 prijzen.

  • Belangrijke wedstrijden:
  • 3e op de Open Nederlandse 2002
  • 1e Nederlandse Kampioenschappen Lunetten

Is sinds augustus 2002 in de Nederlandse Jeugdselectie opgenomen en kreeg net voor de Kerstvakantie te horen dat hij in de A-selectie zit, net zoals Mitchell.
Dit betekent ook voor Dylan dat hij meedoet aan buitenlandse toernooien. Ook Dylan is meegeweest naar de Open Engelse in Londen in februari 2003. Hij is daar tot de 2e ronde gekomen, maar heeft toen helaas verloren. Jammer maar het is weer een goede ervaring op wedstrijdgebied geweest.

Bij de eerstvolgende wedstrijden - NK teams - is ook Dylan van de partij. Wij houden u op de hoogte.

Stuur fanmail naar eMail dylan.mitchell@makingthepages.nl

Uitslag van het NK Karate teams d.d. 23 februari j.l.

Zoals beloofd zouden wij u de uitslag geven van de NK Karate teams van 23 februari j.l. in Utrecht Lunetten.

Dylan vormde een team tesamen met Raphael Petersen en Patrick.
Laatstgenoemde is een karateka van een andere sportschool. Patrick was bereid in te vallen voor de 3e speler van Bushido die helaas ziek was.
Alledrie waren klaar voor de strijd, maar helaas waren de tegenspelers dat ook. Het eindresultaat van dit team is een gedeelde 5e plaats.

Mitchell vormde een team met Lars van Keulen, Wesley de Vos en Hugo de Haas (komt ook uit Buurmalsen).
Ook zij waren zeer strijdlustig en daar kwamen de tegenstanders dus ook achter. Lars betrad steeds als 1e van het team de wedstrijdmat en zorgde er steeds voor dat Bushido met 1-0 voor kwam te staan.
Mitchell was de 2e speler van het etam en ook hij schitterde weer; resultaat : iedere partij een voorsprong van 2-0. Wesley kwam als 3e karateka voor het Bushido-team uit. Hij knokte er voor om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Maar kon niet iedere partij voor de 3-0 stand zorgen.
Toch waren de 2 behaalde punten bij iedere ronde voldoende om de partijen te winnen

Hugo heeft als 4e man, de reservespeler, langs de mat zijn team gesteund en toegejuicht. Met zijn viertjes behaalde het team de 1e plaats en kunnen zich nu Nederlands Kampioen Teams 2003 in de categorie 14 - 15 jaar noemen.

Uitslag van het WK Karate teams d.d. 23 - 26 oktober 2003

Mitchell de Weerd heeft zilver behaald.

Mitchell de Weerd is 2e geworden op de Wereldkampioenschappen Karate Cadetten/Junioren Marseille (Frankrijk) gehouden van 23 t/m 26 oktober 2003.

Mitchell en Dylan naar Kampioenschappen in 2004

Mitchell

Mitchell is op 11 januari 2004 Sportman van het jaar 2003 geworden in de categorie cadetten.
Mitchell gaat 11 februari naar Kroatië voor de Europese kampioenschappen.

Dylan

Het weekend van 23 januari zijn er in Engeland Open Kampioenschappen voor de Engelse jeugd, Dylan gaat hieraan meedoen, net zoals vorig jaar. We houden u op de hoogte hoe hij het er dit jaar vanaf brengt.

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.