Buurmalsen

Open Monumentendag

N.H.kerk met foto's van George Burggraaff

Zoals gebruikelijk zal de N.H.kerk van Buurmalsen op Open Monumentendag open zijn voor het publiek. Er is veel te zien als u binnen rondkijkt. Het gebouw is in de huidige vorm al 500 jaar oud en is ruim twaalf jaar geleden gerestaureerd. Toen zijn er heel oude muurschilderingen ontdekt en een deel daarvan is zo behandeld dat het voorgoed zichtbaar is voor iedereen die er belangstelling voor heeft. Ieder jaar trekt onze kerk bezoekers van dichtbij en soms van heel ver weg. Ook dit jaar hopen we weer veel mensen naar binnen te lokken om te genieten van de stille eenvoud van het eeuwenoude kerkje en van de gewijde klanken van het 150-jarige orgel.
Ook over oude zaken gaat het, als we ons op de hoogte laten brengen door mensen van de stichting Hooibergen en Vloedschuren. Van die stichting zal er namelijk iemand aanwezig zijn om, aan de hand van foto`s en documenten en bouwtekeningen, ons te vertellen hoe het er in onze omgeving met dat soort oude bouwwerken voor staat.
Dhr. Boesveld heeft een kaartje van de omgeving gemaakt waarop wat van die bouwwerken staan die u kunt bekijken. Vanzelfsprekend is onze organist Albert Boesveld ook bereid om te vertellen over (kerk)muziek en over "zijn" orgel. Daar weet hij alles van! En er niet alleen over vertellen, maar er ook op spelen!! Wellicht zijn er die dag zelfs meer organisten die u kunnen laten genieten van deze prachtige orgelklanken. We geven de bezoekers alle gelegenheid om zelf rond te kijken in de kerk, maar we geven ook graag uitleg als men dat wil. En er zijn ook boekjes en kaarten te koop over de kerk, over Buurmalsen en over het orgel. Ook zijn er kopiën van de oudste trouw-en doopboeken te koop bij dhr.IJzerman (Op afspraak).

Kortom, er is dit jaar op Open Monumentendag weer veel te doen in ons oude kerkje. Komt u ook op zaterdag 13 september?

kerk Buurmalsen 2002
Click op foto voor vergroting
Foto George Burggraaff
Zie George Burggraaff's nieuwe boek
bloemlezing

Verder is het ook mogelijk om op andere dagen onze kerk te bekijken, maar dan moet u wel ruim van tevoren een afspraak maken met de koster, mw.B.van Zoelen, Zijtak 3, 4197 BW Buurmalsen.
Wanneer u speciaal voor het orgel komt, kunt u ook kontakt opnemen met onze organist Albert Boesveld, Burensedijk 13, 4197 RE Buurmalsen.
D.van Maaswaal.

kerk Buurmalsen 2002
Click op foto voor vergroting
kerk Buurmalsen 2002
Click op foto voor vergroting

De foto's zijn beschikbaar gesteld door:
stockfotografie george burggraaff
kornedijk 15 - 4197 RN buurmalsen
T 0345 575888 - F 0345 574224
info@georgefoto.nl
Meer foto's van George vindt u op de volgende site's:
bloemlezing met gedichten en foto's
het groene dia-archief -
holland-beeldbank -

home   ©   webdesign MakingThePages b.v.